Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ DECT 6.0


  • Συστασεις προς τους καταναλωτες χρηστες των ασυρματων τηλεφωνων τεχνολογιας DECT 6.0 επευθυνει η ΕΤΤ,υπενθυμιζοντας τους οτι η χρηση τους ειναι παρανομη. Η συσταση αυτη ερχεται μετα απο καταγγελιες για παρεμβολες στο φασμα UMTS των εταιρειων κινητης τηλεφωνιας απο τα εν λογω ασυρματα τηλεφωνα. Οπως θυμιζει η ΕΕΤΤ το εν λογω φασμα στην Ελλαδα αλλα και την υπολοιπη Ευρωπη ειναι για υπηρεσιες κινητης τηλεφωνιας. και ως εκ τουτου συνιστα στους καταναλωτες:
  • Να μη θετουν σε λειτουργια ασυρματα τηλεφωνα DECT 6.0 που εχουν στη διαθεση τους.
  • Να μην προμηθευονται τις εν λογω συσκευες απο το εμποριο,το ιντερνετ η κατα τη διαρκεια του ταξιδιου τους στο εξωτερικο.Σε περιπτωση που τις εχουν ηδη προμηθευτει,οφειλουν να διακοψουν αμεσα τη λειτουργια τους,καθως η χρηση τους ειναι παρανομη και επιφερει τις νομικες κυρωσεις. Η εν λογω Ρυθμιστικη Αρχη προειδοποιει μαλιστα οτι στο πλαισιο των αρμοδιοτητων της πραγματοποιει ελεγχους προκειμενου να εντοπισει αναλογο εξοπλισμο.
ΠΗΓΗ

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ

Τραγωδια το απογευμα του μεγαλου Σαββατου στη περιοχη Μανδρικο Ροδου οπου δυο ανθρωποι, 39 και 30 ετων,σκοτωθηκαν απο εκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμου τον οποιο ετοιμαζαν για να πυροδοτησουν την Ανασταση.Συμφωνα με πληροφοριες ο 30χρονος,ο οποιος ηταν χειριστης βαρεων μηχανηματων,ειχε παει στο σπιτι του 39χρονου αγροτη για να κατασκευασουν τον μηχανισμο.Ξαφνικα σημειωθηκε η εκρηξη με αποτελεσμα οι δυο αντρες να βρουν ακαριαιο θανατο. Τα πτωματα των δυο αντρων εντοπισαν κατοικοι του χωριου που ακουσαν τον δυνατο ηχο της εκρηξης. Ερευνα για τα ακριβη αιτια του δυστυχηματος διανεργει η Ε.Λ.Α.Σ. Υπενθυμιζεται οτι την Τεταρτη τεσσερα ατομα τραυματιστηκαν σοβαρα,μετα απο εκρηξη σε εγκατελειμμενο εργοστασιο στην περιοχη Αγια Τριαδα Καλαματας, οπου κατασκευαζαν αυτοσχεδιες κροτιδες εν οψει του Πασχα.