Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Εμπλοκες στη μεταφορα του χωρου επεξεργασιας των απορριματων απο το Οβριοκαστρο και βιοτεχνικο παρκο Κερατεας απειλουν να τιναξουν στον αερα το κλιμα διαλογου που εχει δημιουργηθει αναμεσα στους φορεις της περιοχης και την υπουργο Περιβαλλοντος.Ηπροταση της δημοτικης αρχης για τον νεο χωρο,περα απο τις μεγαλες διαφορες που υπαρχουν στον ογκο των σκουπιδιων που θα διαχειριζονται οι νεες εγκαταστασεις,προσκρουει και στα δεδομενα του παρκου:

  1. Στη θεσμοθετημενη εκταση των1.100 στρεμματων λειτουργουν ηδη 26 μοναδες απο τις οποιες οι 6 δραστηριοποιουνται στον τομεα των τροφιμων και η συγκατοικηση με τις εγκαταστασεις επεξεργασιας σκουπιδιων δεν ειναι και τοσο ευκολη.Ηδη ορισμενοι επιχειρηματιες του κλαδου εχουν αρχισει να αντιδρουν.
  2. Ακομη και αν δεν υπηρχαν αυτες οι αντιδρασεις,η διαδικασια χωροθετησης των νεων εγκαταστασεων στο χωρο του ΒΙΟΠΑ ειναι πολυπλοκη και χρονοβορα.Μεταξυ αλλων απαιτειται να εκπονηθει νεα περιβαλλοντικη μελετη και ενδεχομενως να χρειαστει τροποποιηση του πολεοδομικου σχεδιου.Επιπλεον θα χρειαστει νεα συγκοινωνιακη μελετη,ενω επιβαλλεται η αλλαγη του κανονισμου λειτουργιας του παρκου.,που ως τωρα συναντα αντιδρασεις απο αρκετους επιχειρηματιες
  3. Εκκρεμει η εξευρεση χωρου για τη διαθεση των υπολειμματων.Η προταση που εγινε στην Υπουργο για αξιοποιηση της χωματερης που λειτουργει σημερα στην Κερατεα δεν ειναι αξια λογου,δεδομενου οτι η εκταση βρισκεται μεσα στον αρχαιολογικο χωρο του Οβριοκαστρου και μαλιστα σε πιο κοντινη αποσταση απο τον επιλεγεντα χωρο υγειονομικης ταφης για τον οποιο η Κερατεα ειχε μετατραπει σε εμπολεμη ζωνη επι μηνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου